Pedikura

 

Noge so najbolj obremenjeni del telesa.

 

Pedikura sodi med osnovno nego vsakega izmed nas.

 

OSNOVNA PEDIKURA

Je namakanje nog v kopeli,ročno in strojno odstranjevanje poroženele kože, krajšanje in oblikovanje nohtov ter čiščenje obnohtnih kanalov.

 

ESTETSKA PEDIKURA

je nadgradnja osnovne pedikure,kjer vam ob končni pedikuri nohte še nalakiramo z navadnim ali permanentnim lakom.

 

MEDICINSKA PEDIKURA

Obsega zahtevnejše področje nege nog. Tu se ukvarjamo z sanacijo vraščenih nohtov, glivičnimi okužbami nohtov, sanacijo hiperkenotoze (prekomerno poroženele kože), razpok zaradi prekomerno suhe kože, odstranjevanje otišancev in kurjih očes, bradavic.

 

Tehnike pedikure

 

KOREKTURNE SPONKE

 

Korekturne sponke delujejo na principu vzmetne moči žice, kontinuirano dvigujejo lateralne robove nohta in razbremenjujejo pritisk na okoliško tkivo. Nepravilna rast nohta je dolgoročno korigirana v pravilno smer. Bolečina in pritisk v nohtnem kanalu se takoj po namestitvi nohtne korekturne sponke zmanjšata, zato to predstavlja veliko manj invazivno alternativo kirurškemu posegu.

 

 

3TO SPONKA

vraščen noht iz obeh strani

 

Medicinska 3TO sponka je dokazano učinkovita metoda, ki je uporabna tudi v težjih primerih vraščenih nohtov. Nameščanje sponke, ki zahteva strokovno usposobljenost, je neboleče in hitro doseže svoj namen. Bolečina hitro pojema in kmalu popusti.

 

Čas trajanja do ozdravitve je odvisen od stopje vraščenosti, najpogosteje traja od 5- 12  mesecev. Praktični primeri dokazujejo, da je korekturna sponka 97% učinkovita.

3TO sponka je sestavljena iz dveh krakov, ki ju oblikujemo glede na ukrivljenost nohta in zataknemo za lateralni in medialni rob nohta. Kraka sponke se morata prilegati nohtni plošči, na sredini okoli krakov pa zavežemo zanko. Ta ustvarja napetost in tako spremeni obliko nohta. Lateralni robovi nohta se nekoliko dvignejo, s tem popusti pritisk na okoliško tkivo. Nepravilna rast nohta je dolgoročno korigirana v pravilno smer.

 

PODOFIX 

vraščen noht iz obeh strani za mlajše ali sladkorne bolnike

 

PODOFIX sponka se lahko namešča tudi v primeru, ko je prisotno vnetje okoliškega tkiva. Takoj ob namestitvi namreč noht že malenkost privzdignemo in s tem tako omogočimo hitrejše celjenje vnetja. Sama namestitev sponke je povsem neboleča, stranka pa že takoj občuti olajšanje 

 

 

COMBIPED

vraščen noht iz ene strani

 

COMBIPED nohtna korekcijska sponka se uporablja za korekcijo deformiranih, zavitih in vraščenih nohtov. Ta sponka korigira rast samo enega nohtnega roba. Ena stran sponke je namreč pritrjena pod rob nohta, plastična blazinica pa je prilepljena na drugi strani površine nohta. Takšna namestitev tako spodbuja ravnanje nohtne plošče.

 

 

PASIVNA KOREKCIJA NOHTOV

 

PASIVNA KOREKCIJA NOHTOV temelji na ugotovitvi, da zelo zakrivljeni nohti običajno kažejo manjšo stopnjo ukrivljenosti na proksimalnem koncu v primerjavi z distalnim koncem nohta.

 

Z ohranitvijo te zakrivljene oblike nohta, medtem ko raste naprej, bo celotna nohtna plošča sčasoma postala rahlo zakrivljena.

 

To dosežemo z nanašanjem traku UNGUISAN HARD COMPOSIR GEL - prečno v smeri rasti nohtov na proksimalnem koncu nohtne plošče.

 

Izredno trd trak kompozitnega gela deluje kot nekakšen stabilizacijski steznik in bo zrasel naprej na nohtu.To bo zagotovilo, da nohtna plošča ohrani svojo ravnejšo ukrivljenost in sčasoma doseže ravnejšo obliko. Ker se ne uporabljaaktivna sila, se preobrazba odvija brez bolečine, brez napetosti in čim bolj previdno. Zato je ta metoda uporabna celo v primeru krhkih nohtov, oniholize in primerna za ogrožene bolnike, kot so diabetiki ali bolniki, ki trpijo zaradi periferne vascularne bolezni.

 

 

BRADAVICE

 

Bradavice so pogosta težava na stopalih. Povzroča jih papiloma virus HPV, ki je nalezljiv in splošno razširjen v našem okolju. Obstaja veliko vrst bradavic, najpogostejša je navadna bradavica in plantarna bradavica.

 

Accurett - Najsodobnejši profesionalni aparat za odstranitev bradavic, ki omogoča hitro, varno in neboleče odstranjevanje bradavice. Potrebnih je 1 - 6 terapij.

Metode zdravljenja vraščenih nohtov

 

Obstaja veliko različnih metod za zdravljenje vraščenih nohtov, tako konzervativnih kot tudi kirurških. Oblika zdravljenja je odvisna od samega stanja vraščenega nohta, vnetja, okužbe, pacientove odločitve, kot tudi od znanja in izkušenost pedikerja. Vraščanje povzroči rano, vnetje in hipergranulacijo. Primarno je potrebna odstranitev (odvečnega) dela nohta, ki raste v tkivo in povzroča vnetje.

 

Ob začetnih stadijih lahko uporabljamo različne konzervativne metode, kot so kopeli, mazila, antibiotiki, tamponiranje, sponke in še vrsto drugih.

 

Tamponiranje je enostavna metoda, pri kateri košček bombažnega traka ali terapevtsko učinkovito pur peno vstavimo pod rob celotne dolžine nohta. S tem preprečimo direktni pritisk nohta v tkivo.

 

Korekturne sponke so začeli uporabljati že konec 19. stoletja, v zadnjih desetih letih pa se je pričel intenziven razvoj različnih tehnik nameščanja sponk. Poznamo plastične, enodelne žične in dvodelne ali tridelne žične sponke.

 

 

 

Salon masaže, pedikure in manikure, Gramc Alexandra s.p.
MESTNA VILA
CKŽ 4, 8270 KRŠKO

DELOVNI ČAS

ponedeljek in petek: 8.00 - 16.00

torek in četrtek: 12.00 - 20.00

sreda: 10.00 - 18.00

oziroma po dogovor

Sobota, Nedelja in prazniki: zaprto

SPREMLJAJTE NAS

 

© 2023 Vita Marin. Vse pravice pridržane.   Agencija.5ka   Piškotki