Masaže

 

KLASIČNA MASAŽA CELO TELO

 

Klasična masaža je sproščanje napetih mišic telesa z različnimi masažnimi prijemi. Pri klasični masaži uporabljamo različne masažne tehnike, kot so otiranje, gnetenje, iztiskanje,  gladenje, sekanje, tolčenje ipd. V okviru naštetih tehnik se izvaja več variacij, glede na velikost, obliko in tudi trdoto mišic. Klasična masaža v našem salonu vsebuje tudi nekaj prijemov športne masaže.

 

TERAPEVTSKA MASAŽA 

 

hrbta je natančna in močnejša masaža, s katero dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev najglobljih mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice, prav tako tudi velikih hrbtnih mišic na površini. Terapevtska masaža učinkovito lajša hude kronične bolečine in odpravlja akutne težave s hrbtom.

 

 

 

  

 

ROČNA LIMFNA DRENAŽA

 

Ročna limfna drenaža je nežna terapevtska tehnika, ki je sestavljena iz nežnih polkrožnih gibov v smeri limfnih poti do regionalnih bezgavk. Z njo preko kože vplivamo na delovanje limfnega sistema in poskrbimo za dobro cirkulacijo limfe.

 

Poleg vpliva na limfni sistem, kjer dosežemo dober drenažni učinek pa z ročno limfno drenažo povečamo tudi odpornost organizma, dosežemo umiritev in sprostitev, ter zmanjšamo ali odpravimo občutek bolečine.

 

Limfni sistem odvaja tekočino, celice, proteine, tuje snovi in maščobne molekule. Tako ročna limfna drenaža očisti telo strupov in pomaga doseči zdrav imunski sistem.

 

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL

 

Refleksoterapija je energetska masaža, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te refleksne točke lahko sprosti in uravnovesi vse telo.

 

Naša stopala izražajo naš odnos do resničnosti, stanje naše koreninske čakre, naše temelje. Kot dvonožna bitja se zemeljske energije dotikamo s stopali in kot drevo s koreninami z zemljo izmenjujemo energijo. Za nemoten pretok energije po telesu je bistvenega pomena dober stik s tlemi. Lahko "trdno stojimo" ali pa "nas zamaje vsak vetrič". Takšne fraze izražajo naše nagonsko razumevanje povezave med stopali in našim občutjem gotovosti, zaupanja in stika z resničnostjo - z zemljo, po kateri hodimo.

 

Energija Qi se nenehno pretaka skozi kanale ali meridiane v telesu, ki se končujejo v refleksnih točkah na stopalih in dlaneh. Kadar je pretok energije neoviran smo zdravi; kadar ga ovirata napetost ali zastoj zbolimo. Z obdelavo refleksnih točk na stopalih vzpostavljamo uravnotežen pretok energije Qi skozi celo telo.

Refleksna masaža stopal je tehnika naravnega zdravljenja in sproščanja psihofizičnega telesa, ki vzpodbuja krvni obtok in endokrine žleze.

 

  

 
  

MASAŽA Z ZELIŠČNIMI SNOPKI

 

Masaža z zeliščnimi snopki ima svoj potek. Prične se kot aroma masaža torej z uporabo olja za masažo. Olje za masažo se z masiranjem vtira v telo, da se zmehča in postane voljnejše. Nato uporabimo naravna zelišča zavita bombaž, ki so segreta nad paro.

 

Topli dotik, ki ga telesu nudi masaža z zeliščnimi snopki je zelo blagodejen, hkrati pa ustvarja terapevtsko aromo, ki jo oddajajo naravna zelišča. Masaža z zeliščnimi snopki omogoča pravo čiščenje organizma. Z masažnimi tehnikami »pregnetemo telo« in začne se detoksikacija telesa.

 

 

 

Salon masaže, pedikure in manikure, Gramc Alexandra s.p.
MESTNA VILA
CKŽ 4, 8270 KRŠKO

DELOVNI ČAS

ponedeljek in petek: 8.00 - 16.00

torek in četrtek: 12.00 - 20.00

sreda: 10.00 - 18.00

oziroma po dogovor

Sobota, Nedelja in prazniki: zaprto

SPREMLJAJTE NAS

 

© 2024 Vita Marin. Vse pravice pridržane.   Agencija.5ka   Piškotki